Friday, January 29, 2010

Internet Connection + UiTM = It's S.U.C.K.!


when i write this post are you guyz gonna say i'm not thankful enuff? hoping for you out there who think i'm not thankful juz to think again.

why i'm saying this? c'mon man, ask bebudak uitm either they agree with me or not. i bet they do agree with me. it is really suck this internet connection in uitm wherever the campus are located.

what? i want to open the most "fofular" website in uitm, of course la www.uitm.edu.my pun tak leh in puncak alam. same goes ngn fwen aku yang stay in uitm segamat. really slow giler internet. it is better not to have at all the internet connection since buat sakit hati je. aku bukan tak bersyukur ke hape ke. tapi apa yang aku cakap is real thing happen. live in uitm.

since now aku kat puncak alam, aku salute la sbb setiap bilik ada internet tapi tolong la..tambah la server tu byak sket. dah la bebudak kat puncak alam ni nak kuar pun dah lebih 4km ke jalan besar, nak g town lagi la jauh. so dengan ada internet yang laju leh la gak dowang surf sedap sket...pastu tak payah la block sume web. sket2 nak block je sana sini web...wei, blog pun block ke. if porn tu block aku stuju la.. memang patut pun tapi benda yang berinfo tu block watpe. wat menyusah student ja nak buat research. bebudak aku gtau aku dah makin teruk internet kat puncak ni. sana block sini block...guna access timer exception la... bodben pun kena block nak buka...apa cita nie uitm oi....PSMB pe cite nie..

lagi satu aku tengok konon la pilihanraya kan tengah meriah kan..uitm pun tak termiss.... so aku harap la muka2 yang bertanding utk MPP tu tolong la jangan nak dok kira pangkat n kronie ye.. tolong la juangkan untuk bebudak kat sini terutama internet.  MPP to be plz..think about the student first rather than ur position... since korang tu MPP so kena la pk ye understand betul2 ape tu MPP sebenarnya ye.. jangan nak kejar glamor je... "aku kan MPP".... poyos je.

so kepada bebudak yang still alive kat puncak alam nie korang pun juangkanlah hak2 korang ye. korang bayar yuran..korang bayar yuran kolej so korang kena la juangkan apa yang patut ye.. yang tak patut tak payah. aku juangkan kot sini je... sbb nnti tak pasal2 kena banned.. tapi tak pe..aku dah lali dah hal banned2 nie. tak de efek kat aku pun.

so i hope for uitm management be more concern bout the student rather than bout spending ur money to non-profit development or only nak chase title world cluz uni ye... if kat dalam pun tak de cluz...watpe la nak kejar yang world plak.. mawi je world. hahahah....think uitm think!

0 comments:

Post a Comment

 

myfizzster Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template