Sunday, May 24, 2009

Tuhan or Sultan?

0 comments








Nie lagi satu benda aku nak komen pasal akhbar di Malaysia nie. Bagi aku cara dowang buh headline tak brape kena pada tempatnya. Bulan lepas la tak salah aku, dalam akhbar Kosmo, if aku tau bila tarikhnye lagi best tapi paper tu dah member aku amik buat lapik makan nasi aritu sure dia dah buang dah.
Ada ka patut akhbar Kosmo buh tajuk " Sultan Pahang Murka" lebih kurang macam tu la. Tajuk memang best tapi bila baca isu yang depa tulis lagi tak kena dengan tajuk tu. Crita dia camnie, Sultan Pahang marah la kat orang melayu nie yang suka p beli sport TOTO men skali la. Dah tau diri tu Islam tunjuk la sket keislaman tu tapi nie tak. Wat malu umat islam lain kat malaysia nie.

Kosmo cakap Sultan Pahang dah kuarkan arahan suh tangkap mana mana melayu islam yang men sport TOTO tu. So bahagian agama islam nie amik la tindakan. bagus la aku sokong depa punya perlaksanaan tu. Tapi yang tak sedap dengar nie, Kosmo kupas isu nie mcam Sultan Pahang tu yang jadi tuhan, yela tengok la, bila Sultan Pahang kuarkan arahan suh Jabatan Agama Islam Pahang amik tindakan baru nak wat kerja. Macam patuh kat arahan Sultan plak depa nie. Dah tau scope tugas depa wat la kerja dengan btol nie bila Sultan bagi arahan baru nak gerak.


Aku tak puas hati la dengan Kosmo nie. Lagi satu yang Sultan Pahang nie titahkan arahan macam dia tu berlagak macam tuhan..aku tak salahkan Sultan Pahang la...wartawan tu patut la kupas isu nie dengan lebih teliti..lebih berhemah. Tapi satu jugak aku nak cakap pasal Sultan Pahang nie, memang bagus kuarkan arahan macam tu tapi before nak betulkan apa yang berlaku kat negeri tu tolongla suh bini Sultan Pahang pakai tudung. tak ke bertambah ayu dan dapat pahala lagi. so, fikirlah, renung dah muhasabah diri tu dulu.

Aku pun tau aku ade yang tak lengkap tapi sebagai muslim bukankah lebih baik kita tegur menegur dan saling menlengkapi diri sebagai muslim yang beriman.

Rempit!

1 comments











Rempit rempit mari kita merempit. ini la isu panas kat malaysia sekarang nie. tapi nape la isu nie jadi panas lagi panas dari hot.fm ye. senang je jawapan dia, sebab isu nie telah dipopularkan oleh bidang hiburan, wartawan, dan juga akhbar2 tempatan nie.


Contohnya macam mawi la, sebab apa popular sebab wartawan semua dok kalut wat liputan. kepada mat mat minah rempit kat luar sana aku ucap tahniah la dengan apa yang korang berjaya wat dan jadi makin popular. lagi satu sebab ape yang best pasal isu rempit nie bila jadi rempit boleh dapat minah barai rempit..pastu paduk ramai2. makan qeqah ramai2 lebih afdal rempit cakap. tapi nak wat camne memang itu kenyataan yang berlaku dalam dunia nie skrang. bagi aku if gadis2 tak layan mat rempit takkan jadi isu nie.


nak cakap pasal bebudak perempuan plak, kadang2 aku kesian la depa nie nak bagi dara pun bagi la kat bebudak yang educated sket, berkerjaya sket baru la puas n untung. masing2 enjoi. nie kat mat rempit. apa la yang depa ada. HIV n AIDS banyak la kot. pastu wat sex kat tempat2 yang tak senonoh tak selesa langsung. ntah la apa nak jadi dengan bebudak pompuan. nanti aku kupas lebih lagi tentang isu rempit nie ye. aku pun nak buat isu on girls plak lepas nie. nak komen depa habis2. MEMALUKAN!

Penang Rulez! YEAH!

0 comments
Dalam isu kali nie aku nak cakap pasal benda2 yang ada kat penang terutamanya makanan, bercuti dan entertainment n shopping.

Semua orang tau pasal penang kan? tapi for sapa2 yang tatau pasal penang bek baca blog aku nie. Sekarang aku nak ckp pasal penang. Penang nie orang panggil Pulau Mutiara..if dulu2 la zaman mak bapak kita lagi satu depa panggil Tanjung. Tapi kami zaman sekarang panggil Penang ja. Penang nie ada 2 bahagian ye, satu panggil belah pulau, bukan balik pulau ye, lagi satu seberang perai.. Seberang perai dulu2 zaman moyang kita time penjajahan british, depa panggil Province of Wales...pasal apa tau sebab british nak buh gak wales kat sini walaupun kat sana dah ada wales. orang cakap nak bagi teringat kat kampung halaman la. macam tu plak ye. hehehehehe...dah dah intro yang simple2 dah la. nak tau lebih buka la google maps ke, wikipedia ke cari ja tentang penang. internet kan ada.

Entertainment & Shopping:
Kat penang nie macam2 entertainment ada..abaq mai apa hangpa nak. juz ckap ja, perayaan melayu, cina, india, sikh, macam macam ada tau. tapi tu perayaan la. nie if hangpa nak p clubbing juz cari blah gurney drive, batu feringgih and belah georgetown. mcam2 club ada..nak yang melayu ja, yang cina ja semua da.
kat penang jugak ada berbelas shopping complex even penang nie kecik ja.. tapi aku nak taip dalam ni banyak la jugak. Start dari Megamall Penang, Summit, Sunway Carnival, Jusco, Tesco, Carrefour, Giant, Gurney Plaza, Sunshine Square, Queensbay, Prangin Mall, Midlands Parks, Bukit Jambul, Komtar, nie yang baru nak rasmi Penang Times Square ingat KL je ka ada.. orang cakap PENANG-KL-JB la. mcam London Paris NY la pulak hahahaha... Penang the best.

Vacation:
hangpa nak bercuti penang ada pantai terbaik kat malaysia malah kat dunia. tengok la dengan penamaan penang as UNESCO reserved asset menaikkan lagi Penang. Penang nie ada deretan pantai yang cantik2. Dari Batu Feringgih hingga la kat belah balik pulau. kat area balik pulau nie ada satu pantai nama monkey beach...kat sini mat n minah salleh (omputih la) naked wooo...sambil sunbathing. tapi kat sini gak best fishing spot. sambil menyelam minum air la..hahahaha.

hangpa mai bercuti kat sini best tak perlu nak p langkawi ke pangkor ke dah. pastu hang pa leh p jalan2 pusing penang sampai kepala hangpa pening. p la fort cornwallis (spelling lupa), padang kota, gurney drive. ha ada satu lagi pantai belah seberang perai dekat dengan hiway BORR, dulu pantai bersih la nie pantai tol la orang panggil. pantai nie pantai dosa, maksiat merata2 tambah2 lagi malam minggu. kat sini boleh la tengok orang nak beromen ka, kiss ka, hug ka, mcm2 ada la. kat teluk rubina plak jauh sket dari pantai nie spot gay plak.. sebb malm aritu aku g ronda2 nek keta saja nak usha2 awek malam p la jalan2 kat situ tiba2 aku dok tengok gay nie sedap dok layan atas moto. mcm2 leh jadi la.. mcm2 da.


Makanan:
part nie yang best nie nak borak. kat penang nie mcam2 ada. penang kat faymes dengan nasi kandaq n char keoy teow. aku taknak cakap pasal nasi kandar sebb semua orang penah rasa. aku nak cakap pasal char keoy teow penang the best in malaysia. if hangpa pi makan char keoy teow kat len2 negeri selen penang tu tipu la if sedap sebb tak asli even dowang akui asli. satu2 char keoy teow paling sedap semua da kat penang. aku bagi rating char keoy teow paling sedap is kat kampung pelet, penanti, bukit mertajam. situ memang sedap. pastu di ikuti keoy teow sungai dua dengan tagline "telur ayam dibasuh" nie memang sedap gak. pastu char keoy teow permatang pauh, tempat anwar ibrahim. situ sedap..layan dowh.. yang last dulu sedap tapi berkurang sedap sket sejak menjak 2 tahun nie key's char keoy teow kat dengan seberang jaya. boleh la if nak buang masa try kat situ. penang pun ada gak pasemboq, laksa, mcam2 la hangpa sebut ja semua ada. if nak try nasi kandaq try la Line Clear nasi kandaq kat ngn komtar, tapi kena pandai cari la..

ni ja kot aku dapat taip pasal penang. if nak crita pasal negeri aku tak habis 100 malam..nanti if rajin kontek2 la aku if nak turun penang. leh gak g jalan2. nanti aku bagi pamplet kat sapa2 yang nak tau pasal penang. if yang tak pernah teringin nak mai juz roger aku. kita leh enjoy idup kat penang.

Kemunculan Kerajaan "Dajjal" di Malaysia

0 comments

Starting final weeks of April, dah muncul satu kerajaan baru syaitan di Malaysia. Yang peliknye di tadbir seorang yang berbangsa melayu siap beragama Islam lagi tu..hmm..ape la nak jadi nie. Kadang-kadang aku pun tertanya nape benda macam nie jadi kat negara aku. Aku boleh fikir benda nie negatif semata2 n tapi aku dah train diri aku jadi orang yang positif. Bagi aku benda yang berlaku sekarang nie adalah ujian dari Allah Yang Maha Esa nak tunjuk mana yang benar dan mana yang salah.

By the way kerajaan baru Malaysia nie ditunjangi oleh Yang Amatlah Berhormat ke (YAB) Datuk Seri Najib Tun Razak. The main actor in the drama of "Everybody Loves Altantuya". Why i say like that, because we can see in the almost 3 years drama, Najib loves her but denied it, Razak Baginda loves her too, sadly killed by Sirul n' Azilah (UTK officers). Bayangkan sekarang nie Russia punya perisikan FSB(dulu KGB) dah tau story and secret what have been happened to Najib drama. Just tick tock tick tock time clicking pass by to threat the Malaysian Govt. So korang tau la ye sekarang nie sape yang ketua kerajaan dajjal di Malaysia nie. Erm..aku taktau la sampai bila kerajaan nie akan bertahan dan diganti oleh kerajaan yang lebih telus, lebih adil, lebih berkebajikan, lebih beramanah dan lebih bersih. Aku impikan keadaan kerajaan yang ditadbir oleh Umar Al-Khattab dan diketuai oleh legendary islamic knight Salahuddin al-Ayub.

aku tak nafikan aku nie pun tak la bape arif tentang hal nie tapi aku tau dimana limit aku dimana kedudukan aku di atas bumi Allah nie. If the government of Malaysia talking about democracy, i'm as blogger shouldn't be banned to say anything i like. Did what i said will harm the country? put me in kamunting for ISA reason? Hahaha..what the F***K! Recently the issue of Perak government, they (UMNO) said that the want the democracy live in Perak but they torture the democracy. Looks at Malaysia nowadays, macam2 berlaku, isu rempit la, isu bohsia la, isu ragut la, bunuh, bom..semua yang berlaku kat Malaysia nie sebab tak dak keselamatan untuk rakyat, yang polis jaga keselamatan politik kotor keji UMNO ja. Itu tugas sebenar polis. Mana la nak jaga keselamatan rakyat yang diorang tu asyik dok jaga keselamatan geng-geng hina BN. Aku pun tak paham mcam mana la polis boleh dianjingkan oleh UMNO nie. Yang tun mahadet dok kalut menyibuk ja dalam negara nie. Dia tu dah jadi rakyat berlagak mcm rakyat la. Yang dok kalut jadi penasihat 25% Najib tu pehal. The only reason why government established ISA is for their sake! Afraid of their own belief, their own shadow, their own losing. But this UMNO-IAN is really not afraid of Allah, His punishment. What-the-hell! That's the truth readers! I do admit my headline kinda rough but that's the truth! If you're not following Islam who else? Chinese? Indian? Think for yourself! For the sake of Islam.

Drama & Filem Malaysia MEMALUKAN!

0 comments








Baru2 nie dalam tv3 terbit drama terbaru keluaran KRU (kumpulan rosak ugama) yang bertajuk BIO-NIK. majoriti sure penah dengarkan dan tengok sendiri cerita Bionic Woman. memang sah tiru sebijik jalan cerita dia cuma di adaptasi dalam dunia Malaysia ja. depa nie takdak idea lain ka nak wat drama, bosan la asek dok tiru drama luaq negara. langsung takdak identiti. kata mengaku memiliki idea yang creative teknologi canggih wat filem, tapi still lagi tak leh nak come out dengan drama yang lain dari yang lain. tolong la berubah, tak perlu nak tunjuk KEBODOHAN kamu la KRU oit!


Pastu cerita Ghost yang ditayangkan dalam 8tv dah sah2 semua orang tau memang tiru sebijik dengan cerita Ghost whisperer. tak dak idea lain lagi ka. awat tak tiru ja cerita transformers ke, terminator ke, semua wat versi malaysia. senang sket dapat award, COPY PASTE Award! Really stupid those producer, have no genuine ideas! Jangan cakap aku tak support, nak support ape drama or filem Malaysia if memalukan aku sebagai warganegaranya.

Bosan dengan TV3

0 comments

Korang tahu tak yang Media Prima tak dak modal nak rolling even dowang dapat income dari iklan2 yang ditayangkan.

Korang tahu tak cara nak tau if company television itu tak dak duit? meh aku bagi bagi tau caranya.
1st korang kena tengok berapa jumlah iklan yang ditayangkan seharian. 2nd korang analyze nisbah iklan dan drama yang ada dalam channel tersebut. 3rd korang tengok special occasion macam Mother's day ke, Hari raya ke, tengok channel2 tersebut adakah dowang keep ulang cite yang sama. Cita yang tiap2 tahun kadang2 ada sampai 2-4x. If korang perasan la kepada sesiapa yang tak dak astro ye, tengok la slot MegaMovie dan Saturdy Midnite Movie kat channel TV3, aku amik contoh cite Tuxedo, dah brape banyak kali ditayangkan sepanjang tahun2 yang lepas. Macam tu jugak dengan crita the Chronicles of Riddick, Kingdom of Heaven la. Banyak lagi yang aku nak senaraikan tapi tak brapa ingat tajuk2 dia. Ha aku dah ingat, cerita Fast n Furious la termasuk sequel dia skali.

Dowang nie memang sah tak dak duit sebab tak dak modal nak beli movies baru yang ada kat pasaran nie. Bila tanya TV3 nape jadi camni juz cakap it's rely on legal aspect. yela tu. Ulang tayang berbanyak kali bagi orang jemu tengok je. Cme la TV3 leh dapat award best most viewers. tak paham aku. company yang conduct survey tu sure di beri rasuah. Lu pikir la sendiri.
 

myfizzster Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template