Saturday, January 30, 2010

Juz me or else...

0 comments
my fwen ask me to write sumtin about me rather than else. google said to me i have 
no theme of blog. yeah..it is juz general.. i write what i want to say..what i think. that's all. 

maybe they are rite. i shud write juz about me. hurm..but what i can write about me? 
there are too many things about me to be written in my blog. 

oh damn... where shud i start?

you gonna be mine....

0 comments
 

dear nikon D3000,

you gonna be mine next month. wait for that moment. we gonna be together forever. really love you so much. wait till i come n pick u to be in my heart... 

aku giler kan kau D3000.... aaaarrrgggghhhh!

Friday, January 29, 2010

I'm so.....

0 comments
looking at my phone now. have no one to sms. have nobody to call. so alone i feel. now i have to feel the same feeling what my fwen have felt. oh god, plz.. why did she left me? why last few days she text me back? damn...does she juz want to test me or play me back?

Internet Connection + UiTM = It's S.U.C.K.!

0 comments
when i write this post are you guyz gonna say i'm not thankful enuff? hoping for you out there who think i'm not thankful juz to think again.

why i'm saying this? c'mon man, ask bebudak uitm either they agree with me or not. i bet they do agree with me. it is really suck this internet connection in uitm wherever the campus are located.

what? i want to open the most "fofular" website in uitm, of course la www.uitm.edu.my pun tak leh in puncak alam. same goes ngn fwen aku yang stay in uitm segamat. really slow giler internet. it is better not to have at all the internet connection since buat sakit hati je. aku bukan tak bersyukur ke hape ke. tapi apa yang aku cakap is real thing happen. live in uitm.

since now aku kat puncak alam, aku salute la sbb setiap bilik ada internet tapi tolong la..tambah la server tu byak sket. dah la bebudak kat puncak alam ni nak kuar pun dah lebih 4km ke jalan besar, nak g town lagi la jauh. so dengan ada internet yang laju leh la gak dowang surf sedap sket...pastu tak payah la block sume web. sket2 nak block je sana sini web...wei, blog pun block ke. if porn tu block aku stuju la.. memang patut pun tapi benda yang berinfo tu block watpe. wat menyusah student ja nak buat research. bebudak aku gtau aku dah makin teruk internet kat puncak ni. sana block sini block...guna access timer exception la... bodben pun kena block nak buka...apa cita nie uitm oi....PSMB pe cite nie..

lagi satu aku tengok konon la pilihanraya kan tengah meriah kan..uitm pun tak termiss.... so aku harap la muka2 yang bertanding utk MPP tu tolong la jangan nak dok kira pangkat n kronie ye.. tolong la juangkan untuk bebudak kat sini terutama internet.  MPP to be plz..think about the student first rather than ur position... since korang tu MPP so kena la pk ye understand betul2 ape tu MPP sebenarnya ye.. jangan nak kejar glamor je... "aku kan MPP".... poyos je.

so kepada bebudak yang still alive kat puncak alam nie korang pun juangkanlah hak2 korang ye. korang bayar yuran..korang bayar yuran kolej so korang kena la juangkan apa yang patut ye.. yang tak patut tak payah. aku juangkan kot sini je... sbb nnti tak pasal2 kena banned.. tapi tak pe..aku dah lali dah hal banned2 nie. tak de efek kat aku pun.

so i hope for uitm management be more concern bout the student rather than bout spending ur money to non-profit development or only nak chase title world cluz uni ye... if kat dalam pun tak de cluz...watpe la nak kejar yang world plak.. mawi je world. hahahah....think uitm think!

Saturday, January 23, 2010

Can't Sleep...Horror

1 comments
huhuh...really cant sleep tonite. i juz watched paranormal activity movies with some of my fwen... juz like my lil brother told me.. it is very real. really happened. so scared!

i'm telling you i wont watch it again.. it's really horror. fucking horror. now i'm watching batsu police game... some kind of japan funny sitcom...real one too... juz to calm down myself...

nasib bek la ada kawan aku nak chat...tak la alone sangat...ada gak yang kawan aku lam bilik ni dah tdo...

Friday, January 22, 2010

The Quarter-Life Crisis

0 comments

I got this article from my best fwen facebook. juz wanna share with you guyz.. Read it and Enjoy!

"It is when you stop going along with the crowd and start realizing that there are a lot of things about yourself that you didn't know and may or may not like. You start feeling insecure and wonder where you will be in a year or two, but then get scared because you barely know where you are now.

You start realizing that people are selfish and that, maybe, those friends that you thought you were so close to aren't exactly the greatest people you have ever met and the people you have lost touch with are some of the most important ones. What you do not realize is that they are realizing that too and are not really cold or catty or mean or insincere, but that they are as confused as you.

You look at your job. It is not even close to what you thought you would be doing or maybe you are looking for one and realizing that you are going to have to start at the bottom and are scared.

You miss the comforts of college, of groups, of socializing with the same people on a constant basis. But then you realize that maybe they weren't so great after all.

You are beginning to understand yourself and what you want and do not want. Your opinions have gotten stronger. You see what others are doing and find yourself judging a bit more than usual because suddenly you realize that you have certain boundaries in your life and add things to your list of what is acceptable and what is not. You are insecure and then secure. You laugh and cry with the greatest force of your life. You feel alone and scared and confused. Suddenly change is the enemy and you try and cling on to the past with dear life but soon realize that the past is drifting further and further away and there is nothing to do but stay where you are or move forward.

You get your heart broken and wonder how someone you loved could do such damage to you or you lay in bed and wonder why you can't meet anyone decent enough to get to know better. You love someone but maybe love someone else too and cannot figure out why you are doing this because you are not a bad person.

One night stands and random hook ups start to look cheap and getting wasted and acting like an idiot starts to look pathetic. You go through the same emotions and questions over and over and talk with your friends about the same topics because you cannot seem to make a decision.

You worry about loans and money and the future and making a life for yourself and while wining the race would be great, right now you'd just like to be a contender!

What you may not realize is that everyone reading this relates to it. We are in our best of times and our worst of times, trying as hard as we can to figure this whole thing out."

Me Back On Blog!

0 comments
hye guyz.. i'm back online now since the last time me on blog...actually last year. today what i'm doing juz lepaking at my fwen apartment in puncak alam. i juz got better from having dengue last week...huwwaaarrgghhh! i hate dengue! so much! stranded on the ward for three fucking days! can you believe it!

thanks god for helping me getting better during three days. alhamdulillah. starting next week i'm gonna back on work... having my internship at UMMC. whatta great office and working environment there.

La8er i post another blog.. gotta do something! eat eat and eat!

Friday, November 13, 2009

Creative Giler + Smart Abis Art

0 comments

Thursday, November 12, 2009

KLCC SkyBridge Ticket

0 comments

This is the ticket for entering KLCC SkyBridge. At last, my dream fulfilled. Thanks to my rumet. its one of the best memory i ever had.
dah la susah nak dapat tiket. pastu if nak tiket kena datang pagi pagi buta. hurm...
aku beruntung la ada rumet yang ada link ngn staffs Petronas/Petrosains.

KLCC SkyBridge 2

0 comments



Bang Bang Boom

0 comments




ha! ni pic aku bersama Amad (Reezman) Bang Bang Boom.

aku amik pic ni time aku g buat assigment HR kat Petrosains KLCC. aku nyer rumet kawan baik dia.

Alang2 aku g buat tugasan sambil tu aku amik kesempatan la. HAHAHAH!

KLCC SkyBridge 1




Saturday, November 7, 2009

Practical or Impractical? Apakah?!!!

0 comments
2 ari lepas aku kuar g makan kat saujana utama kedai mamak. dalam perjalanan nak kuar dari uitm lalu la depan jejambat RnR dekat anggerik cafe tu. kat bawah tu ada la satu jalan kecik yang hubungkan jalan side sini and jalan side sana. kat jalan tu la orang yang nek moto selalu buat u-turn untuk balik ke kolej, kadang2 keta pun leh lepas gak buat u-turn kat situ.






ni ha jalan tu.





aleh-aleh arini aku tengok kat jalan u-turn kecik tu dah pasang tiang besi dalam 7 tiang block tak bagi students or sape2 u-turn. so sapa2 nak buat u turn kena la amik roundabout labu sayung if nak ke fakulti or roundabout keris tu if nak ke kolej... dah la nak kat jalan roundabout dari Plaza Satelit B (PSB) nak ke labu sayung tu dalam 300, pastu dari roundabout keris nak ke PSB plak dalam 200 meter bila dah pusing jadi dari ke 2-2 roundabout tu dah amik 500 meter la. tak ke rugi duit minyak and masa.

if tau tak bagi student wat u-turn for the first place bek tak payah langsung buat jalan tu. orang yang lintas jalan nk ke seberang sana pun tak guna pun jalan zebra crossing ni. if hangpa nak tau, orang nak lalu celah tiang tu pun tak muat, apatah lagi yang pakai wheelchair ke, pakai tongkat ke, si capek ke memang tak lepas pun tiang tu. basikal apatah lagi.


ni ha lagi satu. aku nak cite sal palang nie pulak.












mula2 sebelum nie takde laluan nie dan takde palang nie. last 2 3 minggu lepas dowang stat bina laluan ni jadi simpang 3. menghala ke fakulti aleh last week la jugak depa buh palang besi nie. baru je nak epi2 sbb tak payah nak pusing jauh2...ikut roundabout tu. so ape motis simpang nie ada palang. nape tak letak sekali pondok buruk pak gak kat tengah2 jalan tu. leh buat jokey parking punya palang kot. hahahaha

adakah hanya orang "tertentu" saja yang boleh guna simpang nie. lagi if katakan simpang nie palang dia buka ikut ofis hours 8pagi -5petang. adakah student leh guna. (kata uitm "student friendly") lagi satu if student n lecturer luar yang ada cluz mlm cme lak, takkan nak tawaf dari keris ke labu sayung trun ke fakulti. takkan cmtu skali. katakan la management uitm nie "baik", at lis buka la palang tu smpi kul 11. ok la jugak

ada solution kwn aku kata, buang tiang (bollard) tu dan buang palang tu. Kenapa? bila dah takde palang, confirm student takkan guna lintasan jalan kaki tu. tak kira la student or staff wat u turn kat pejalan kaki tu sbb dah ada simpang tiga tu.

ni aku nak perli. awat tak buh terus je traffic light kat situ. kan lagi senang. leh elak eksiden.. tade kes rempit mcm2 lagi la.

lagi satu, takkan takde otak kot orang yang bagi kelulusan buat jalan tu, dah la nak msuk dari luaq ke pondok pakgad 1km. nie nak amik jalan yang jauh2 lak utk ke fakulti or kolej. TAKKAN takde CONSIDERATION kot
 

myfizzster Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template